Baca Gazı

Teknik bilgi sayfası

Baca Gazı Emisyon Ölçümü

Alevin oluştuğu yanma odasında oksijenin daimi olarak kontrol altında tutulması yakıttan büyük bir oranda tasarruf edilmesine imkan sağlamaktadır. Brülörde kapasite olarak istenildiği kadar hava ile doğru orantılı olarak 10 – 1 oranında gazın yakılması istenmektedir.Doğru enerji ihtiyacını karşılamak tamamen düzgün yanmadan elde edilebilir.Enerji maliyetlerinin önemli olduğu günümüz şartlarında ısıtma sistemleri ve endüstriyel kullanım alanlarında baca gazı emisyon ölçümü‘nün önemi tamamen kullanılan tesisin ömrüne ve harcanan yakıt maliyetine etki etmektedir.

Sabit çevresel koşullarda hava ile gaz karışımı normal yanma sonucunda istenen verim yakalanabilinecektir. Fakat ayarlanan yanma değerleri sürekli olarak değişen çevre şartlarından etkilenir ve dolayısıyla ayarlanan karışım bozulur, kazan verimi düşer. Değişik periyotlarda yanma haznesine verilen havanın debisi anonometre ile ölçüldüğünde önceden ayarlanan miktarlarla farklı olduğu izlenmektedir. Kullanılan gaz yakıcı cihazların düzenli olarak giriş hava miktarı ölçülmeli ve aynı zamanda gaz analiz cihazı yardımıyla bacadan alınan anlık ölçümle oksijen, karbondioksit ve karbonmonoksit yüzdeleri gözlemlenerek gaz miktarı ayarlanmalıdır.

Baca gazı emisyon ölçümü hizmetini kullandığınız işletme cihazının çalışma süresine bağlı olarak belli aralıklarda yaptırmanız tarafımızca önerilir.

Baca Gazı Analizi Hizmetleri

  • Baca Gazı Analizi
  • Baca Gazı Ölçümü
  • Brülör Bakım ve Servisi
  • Kazan Bakımı ve Servisi
  • Yoğuşmalı Kazan Bakımı ve Servisi
  • Kaskad Sistemleri Satış Bakım ve Servisi
  • Dış Hava Kompanzasyonlu Otomasyon Uygulamaları
  • Yakma Yönetim ve Baca Gazı İzleme Uygulamaları

Baca Gazı Ölçümü

Baca gazı ölçümü nedir.Ölçüm işleminin yapılmasının amacı yanma verimliliğini izlemek kazan verimliliğini artırmak yakıt tasarrufu sağlamak ve atık gaz emisyon limit değerlerini aşmamaktır.Ölçüm iki şekilde yapılabilir ilki yerinde analiz cihazı ile oksijen karbon gazlarını gözlem altında tutarak ikincisi bacadan numune alınarak labaratuarlarda test edilerek toz partikül ve ağır metallerin hesaplamalarıdır.İkinci uygulama genellikle endüstriyel fabrika bacalarına uygulanır.